Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El llibre “La població de Vilafranca en xifres” corresponent al 2007 destaca l’alentiment del creixement poblacional

La presentació s’ha fet a l’Ajuntament de Vilafranca, i aquest de fet és el cinquè llibre que es presenta, després que l’any passat es presentessin els corresponents als anys 2003, 2004, 2005 i 2006. Aquest tipus de publicacions recullen les estadístiques de població, elaborades a partir de les dades del padró municipal.

<br />Amb aquests publicacions l’Ajuntament vol posar a l’abast de la ciutadania els aspectes més significatius de la realitat social i demogràfica de la vila. El tinent d’alcalde i regidor de Plànol i Estadística, Francisco Romero, comentava que en aquests moments Vilafranca es consolida com a capital del Penedès i centre econòmic i de serveis del seu entorn més immediat, però això no ha comportat creixements de població elevats. Vilafranca doncs ha alentit el seu creixement, situant-se més del 2% per sota la mitjana de l’Alt Penedès, més de 3% del Penedès Històric i poc més d’1% a nivell de Catalunya.
Les xifres que es recullen en aquest llibre, assenyalen també la continuïtat del rejeveniment de la població vilafranquina, amb dos barris que destaquen de la resta, la Girada i el Centre Vila.<br />De la població total de 37.210 habitants al 2007, el repartiment entre homes i dones està al 50%; amb una edat mitjana de la població de 39 anys.

Per barris, els més poblats son el Poble Nou i l’Espirall, cada un amb més del 22% de la població de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: