Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 27a diada dels Gegants de la vigília de Corpus va transcórrer per un nou recorregut

Dimecres a la tarda al punt de 2/4 de 7 de la tarda, una plaça de la vila plena de pares, mares, avies i avis amb els seus respectius fills i filles i netes i nets esperaven l’inici de la cercavila de la 27ª diada dels Gegants de la vigília de Corpus i els seus [...]

Dimecres a la tarda al punt de 2/4 de 7 de la tarda, una plaça de la vila plena de pares, mares, avies i avis amb els seus respectius fills i filles i netes i nets esperaven l’inici de la cercavila de la 27ª diada dels Gegants de la vigília de Corpus i els seus protagonistes, el Ferragut i l’Elisenda que com cada any anaven acompanyats pels Nans i els Capgrossos. Enguany la cercavila era nova degut al canvi que ha patit el recorregut com ens explica el cap de colla dels Geganters de Vilafranca, Raimon Mascaró.

L’emplaçament d’arribada no ha canviat. La plaça de la Vila va acollir l’arribada i els balls dels Gegants, Nans i Capgrossos. Des de la colla gegantera es va fer entrega del ja tradicional obsequi geganter acompanyat de la típica xocolata desfeta. Raimon Mascaró, instants abans d’iniciar-se la cercavila, ens explicava en primícia quin era l’obsequi que més tard regalarien als assistents a la diada.

La diada d’ahir també representa el debut per moltes de les incorporacions dels balls. En concret vam parlar amb en Jordi Gutiérrez, un nou geganter que s’estrenava ahir, el qual mai havia assistit a la diada de Corpus i que ens va explicar quines eren les primeres sensacions tot just abans de començar a ballar.

Gegants, Nans i Capgrossos van omplir els carrers de la vila amb els seus balls acompanyats dels incombustibles i alhora imprescindibles grallers de la vila, fent despertar en molts els sentiments festamajorencs de cara a la més típica del darrer cap de setmana d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: