Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP presenta una moció al ple per demanar la creació d’un Patronat o Institut de Cultura per agilitar la gestió cultural a Vilafranca

El grup municipal de la CUP ha explicat aquesta setmana que presentarà en el proper ple municipal una moció per tal de tirar endavant la creació d’un patronat o institut de Cultura a Vilafranca, que ajudi a canviar el model de gestió cultural a la vila, i que aconsegueixi separar les polítiques culturals de la política institucional i els interessos partidistes.

La CUP considera imprescindible aquesta eina per tal d’aconseguir que la societat civil i les mateixes entitats siguin que les que gestionin i ajudin a construir les polítiques culturals. El regidor de la CUP, Otger Ametller, juntament amb un altre dels membres del col·lectiu, Marc Font, explicaven que costa tirar endavant polítiques coherents, quan en 10 anys Vilafranca ha tingut cinc regidors de Cultura diferents. Parlaven primer de Patro Recober. Després va ser-hi Lurdes Sánchez, que va deixar el seu càrrec al republicà Joan Rios fruit del pacte de govern de l’anterior mandat. En aquest va començar fent-se càrrec de Cultura el dimitit Cèsar Martin, i ara pren el seu relleu Dolors Villaró.

De fet des de la CUP comenten que presenten una proposta de mínims, que pretenen pugui assolir el suport de la majoria de grups i que es pugui desenvolupar. El compromís que es demana és que sigui una realitat en un termini d’un any; i que es posi en marxa una comissió amb presència dels grups municipals i associacions culturals per desenvolupar les línies directrius que hauria de tenir aquest nou ens.

Des de la CUP recordem que per exemple ja existeixen patronats a Medi Ambient, Esports i Turisme. Els costava entendre que en àmbit tant important com la cultura encara no s’hagi pogut desenvolupar un Patronat. Reconeixen la dificultat, i sobre tot si no hi ha una voluntat real que la participació de les entitats i associacions culturals sigui efectiva i amb possibilitats de decisió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: