Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

14 ajuntaments de l’Alt Penedès en contra de la inclusió de Catalunya a "Viñedos de España"

Els plens de gairebé 100 ajuntaments de Catalunya, entre els quals n’hi ha 14 de la nostra comarca, ja han aprovat la moció impulsada per Unió de Pagesos per oposar-se a la inclusió de Catalunya en la Indicació Geogràfica ‘Viñedos de España’.

<br />La moció impulsada pel sindicat també ha estat aprovada per cinc consells comarcals de zones vitivinícoles, entre ells els de l’Alt Penedès i el Baix Penedès.<br />La moció s’oposa a la inclusió de Catalunya dins d’aquesta Indicació Geogràfica ja que comporta un desprestigi per als vins catalans de Denominació d’Origen. Unió de Pagesos preveu que durant els propers mesos s’adhereixin a la moció altres Ajuntaments, Consells Comarcals, cooperatives vitivinícoles catalanes i Consells Reguladors de denominacions d’origen. <br />La IG “Viñedos de Espanya” compta també amb una ampla oposició de la representació dels professionals del sector de la vinya i el vi a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: