Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Esquerra Independentista ocupa un nou espai a la vila, un immoble a l’Avinguda de Barcelona

L’ocupació es va produir el dissabte, i l’immoble afectat és el número 113 de l’Avinguda de Barcelona, tot just a l’entrada de Vilafranca i al costat d’una gran superfície comercial.

Els membres de l’Esquerra Independentista afirmaven que després de cinc anys en que no hi ha hagut Casal Okupa amb el tancament de Cal Cellerot, ara han volgut recuperar un espai similar. Un dels portaveus del col·lectiu remarcava que amb dades a la mà era patent que a Vilafranca creix el nombre d’habitatges buits, mentre que baixa el percentatge d’habitatges de lloguer. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya el 2001 hi havia a Vilafranca prop d’un 14% de pisos buits i un 18% de pisos de lloguer; mentre que el 1991 les xifres eren de prop d’un 17% els buits i un 12% els destinats a lloguer.

 

Una situació que posa de manifest també la inoperància dels partits polítics, que han fet de l’habitatge un dels seus temes de campanya, però que després no hi actuen.

Remarcaven des del col·lectiu que han ocupat un habitatge en un lloc de gran creixement urbanístic, i que feia cinc anys que estava buida. Ara serà gestionada per una assemblea que mirarà de donar-li un ús més obert a la vila.

 

Explicaven també que ja han parlat amb els veïns, per explicar-los el que pretenen fer. Esperen que no hi hagi problemes ja que pretenen mantenir un sistema similar al que hi ha, amb casa i hort, que s’està perdent a Vilafranca.

 

En aquests moments hi ha unes 15 persones treballant en aquest habitatge per tal de netejar i habilitar l’espai. Comentaven que han recollit i guardant en un magatzem els objectes personals que hi havia a la casa. Recordaven que els propietaris feia 5 anys que eren morts; que la propietat està semi-embargada i que el seu futur és convertir-se en blocs de pisos.

De moment el divendres 21 de març faran la primera activitat, que s’iniciarà amb una concentració a la plaça de la vila a les 8 del vespre, amb una cercavila que anirà fins a la casa ocupada, i que finalitzarà amb un sopar popular i una festa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: