Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La coordinadora antipatriarcal del Penedès vol recuperar el sentit laboral i de classe del 8 de març

La Coordinadora Antipatriarcal del Penedès vol recuperar el sentit laboral i de classe de la celebració del dia de les dones. La coordinadora, que agrupa els col·lectius de l’esquerra independentista, ha programat diversos actes en el marc de la commemoració.

Representants de la Coordinadora Antipatriarcal del Penedès, formada pels col·lectius de l’esquerra independentista de Vilafranca, van presentar ahir al local del Cep, els actes previstos per commemorar el 8 de març, dia internacional de les dones. Laia Hernández, en nom de la coordinadora, va explicar que aquest any s’acompleix el centenari de la celebració del 8 de març, que es va instaurar l’any 1908. Aquell any, 129 treballadores van morir en una fàbrica de Nova York quan el propietari va decidir cremar les instal·lacions amb les dones tancades a dins. Elles s’estaven manifestant per assolir millores en les seves condicions laborals. Per aquest motiu, la Coordinadora vol reivindicar enguany el sentit laboral i de classe de la celebració amb el lema “El capitalisme i el patriarcat ens fan precàries”. Hernández comentava que es feina de tots i totes assolir canvis polítics, socials i econòmics per millorar la situació de les dones.Hernández estava acompanyada pel regidor de la CUP Otger Amatller, que va explicar el recolzament que es fa des de la candidatura en contra de la violència envers les dones.

Amatller va recordar que la CUP va fer una aportació al ple de l’ajuntament del mes de febrer per fer actuacions als instituts a través de la campanya de la Generalitat “Talla amb els mals rotllos”.

La CUP també forma part dels col·lectius que organitzen, agrupats en la Coordinadora Antipatriarcal, diversos actes per commemorar el 8 de març. Aquest divendres, a partir de les vuit del vespre, es farà una concentració a la Plaça de la Vila. En acabar, a l’Ateneu Popular X , hi haurà un sopar per l’autogestió de la Coordinadora Antipatriarcal del Penedès i la inauguració de l’exposició "Les bruixes de nit" sobre les dones pilots soviètiques durant la II Guerra Mundial. El dissabte, a les cinc de la tarda, es projectarà el documental "Vespes i bruixes" a l’Ateneu Popular X. Finalment, el divendres 17 de març a les vuit del vespre a l’Escorxador, tindrà lloc la xerrada "La lluita antipatriarcal al Kurdistan" a càrrec de Zine Cicek de la Unió d’Estudiants del Kurdistan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: