Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’associació de veïns afectats de la Bleda demana la nul·litat del procediment d’aprovació del POUM

Després de les darreres actuacions que s’han produït al voltant de l’ordenació urbanística a Sant Martí, i més concretament a la Bleda, l’Associació de Veïns Afectats mostrava ahir el seu malestar per com estant duent-se a terme per part de l’Ajuntament la tramitació del POUM d’una banda i del projecte de reparcel·lació de la Bleda de l’altra.

L’Associació acull en aquests moments el 80% dels veïns del nucli, i fa un any que estant batallant amb l’equip de govern de Sant Martí per tal d’introduir canvis en el planejament que planteja l’equip de Ramon Carbó. Anna Artís, una de les portaveus de l’Associació, comentava les reclamacions que els veïns han presentat des del primer dia.

 

De fet des de l’Associació esperen que la comissió de política territorial de Barcelona acabi retornant la proposta de POUM que ha aprovat provisionalment l’ajuntament, i que per tant s’hagi de tornar a iniciar tot el procés.

L’advocat Xavier Rodríguez, del bufet que representa els veïns, comentava que des del seu punt de vista hi ha certs elements que poden fer pensar en aquesta possibilitat que urbanisme a Barcelona acabi retornant la proposta. Entre altres, perquè és una planificació que no respecte els models territorials que per exemple es defensen des del Pla Territorial de l’Alt Penedès.

 

 

Els veïns afectats, i també Rodríguez, remarquen que es tracta d’un seguit de propostes que s’han fet d’esquenes al territori i sense tenir en compte la realitat de les persones que hi viuen.  

 

Els afectats apunten també que cal tenir present que l’ajuntament en aquests moments ha estat responen a al·legacions presentades al POUM i al projecte de reparcel·lació amb els mateixos arguments i en el mateix moment, quan son dos processos diferenciats, i per tant es produeix un conflicte jurídic.

L’advocat recordava també que la situació s’arrossega des de l’any 1987, quan es va convertir la zona rural en urbana, i es genera un desenvolupament urbanístic al nucli. Tot i reconèixer que el projecte de reparcel·lació pretén posar ordre en aquest desenvolupament, els veïns afectats demanen que es tinguin en compte les situacions ja consolidades anteriors a la planificació que es va aprovar el 2003.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: