Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amnistia celebra la cinquena vetllada pels drets humans

Amnistia commemora l’aniversari de la declaració dels drets humans amb la cinquena vetllada. La vetllada es va fer ahir al vespre al cafè restaurant Via fora! i va comptar amb diverses actuacions.

La cinquena vetllada pels drets humans organitzada per Amnistia Internacional Alt Penedès tenia lloc ahir al vespre al Via Fora! de Vilafranca. La vetllada commemora l’aniversari de la declaració universal dels drets humans, que es va aprovar el 10 de desembre del 1948. Amb aquesta declaració s’acceptaven per primer cop una sèrie de drets bàsics per a tothom sense cap mena de distinció. La declaració universal dels drets humans és l’eina fonamental amb la qual treballa Amnistia a nivell global ja que la organització s’encarrega de fer que els drets humans es compleixin arreu del món. Aquest any la vetllada es dedicava especialment a donar suport a la campanya d’Amnistia "Prou violència contra les dones". El portaveu de la organització a l’Alt Penedès Joan Parra afirmava que encara queda molta feina per fer en aquest sentit.Durant al vetllada, hi va haver un especial recordatori per a la dona indígena mexicana Magadalena García Durán alliberada el 8 de novembre gràcies, entre altres, a la pressió d’Amnistia Internacional, sobre la judicatura mexicana

La vetllada va ser conduïda per la periodista Olga Aibar i va comptar amb actuacions desinteressades de diversos artistes amateurs de Vilafranca i del Penedès, que van fer lectures de poesia, fragments d’obres teatrals, i música de diversos estils interpretada en directe.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: