Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les al·legacions de Sant Sadurní al Pla Director busquen que es reconegui un creixement moderat

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, s’ha entrevistat amb l’alcalde de la capital del cava, Joan Amat, per parlar del Pla Director Territorial de l’Alt Penedès.

Amat ha explicat que en les al·legacions presentades per l’Ajuntament de St. Sadurní, demanen sortir del corredor Central i passar a formar part del corredor del Bitlles, tot mantenint la centralitat pel que fa a les infraestructures municipals. El canvi comportaria que el creixement demogràfic deixi de ser tipificat com a “estratègic” per convertir-se en “moderat”, més en consonància amb les previsions del nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal que està redactant l’Ajuntament.

Olivella i Amat van parlar també de la proposta de traçat alternatiu per a la futura autovia que proposa el Pla Director Territorial i que enllaçarà Vilafranca amb Martorell. St. Sadurní també ha presentat una al·legació en aquest sentit, que rep tot el suport del Consell Comarcal.

Finalment, van parlar dels àmbits de planificació que actualment es discuteixen al Parlament i van coincidir a demanar un àmbit de planificació exclusivament penedesenc, que faciliti després la creació de futura Vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: