Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La delegació de dones del Marroc importarà models de polítiques d’igualtat

La delegació de dones del Marroc que visita Vilafranca està analitzant les polítiques d’igualtat que es desenvolupen des de l’ajuntament. La delegació participa en un projecte de cooperació per tal d’importar models cap als seus municipis.

Una delegació de dones del Marroc ha visitat Vilafranca aquest principi de setmana. La visita va ser organitzada per la Diputació de Barcelona, compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i està emmarcada en un projecte de cooperació que inclou la creació d’un centre de formació sobre el desenvolupament local. La delegació està formada per dones marroquines, la major part d’elles càrrecs electes a diferents administracions locals. La delegació està aquí per conèixer in situ les polítiques de proximitat que es desenvolupen als ajuntaments catalans.Zakia Mrini, regidora de Marràqueix, i Malika El Fad, regidora de El Mohammedia i Membre de l’Associació Marroquina de Regidores són algunes de les dones que han participat de la iniciativa. Mrini comentava que, des de la municipalitat, es poden aportar eines que facilitin la igualtat entre homes i dones. “Des del nostre treball amb les dones constatem que la municipalitat juga un rol important per la seguretat d’aquestes, contra la violència de gènere i per la defensa dels seus drets. A més de per la igualtat entre homes i dones, un factor importantíssim per la democràcia participativa i la democràcia local”.

Aquestes dones han fet diferents visites a centres i entitats del municipi com ara a la Fassina, l’Escorxador, la Casa de la Festa Major o la Fundació Pro Penedès, per conèixer de prop el seu funcionament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: