Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Afectats de la Zona Urbana de la Bleda indignats per revocació de la suspensió de reparcel·lació

A través d’un comunicat, l’Associació considera que aquesta actuació de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Martí encapçalat per l’alcalde Ramon Carbó, ha demostrat la seva ineficiència a l’hora de buscar solucions a un conflicte que els veïns porten lluitant més d’un any.

Recorden que, un acord de ple encomanava a l’equip de govern a crear una taula de treball com a òrgan de consens i discussió per arribar a un model més just i equitatiu per al nucli de La Bleda i per al seus veïns. La falta de voluntat política mostrada per l’alcalde en tot aquest procés, continua el comunicat, s’ha reflectit en la seva negativa a oferir els serveis tècnics dels equips d’arquitectes contractats i amb el seu suport incondicional al grup de propietaris i promotors urbanístics. A més, el moment era el més oportú doncs Sant Martí tenia pendent d’aprovació provisional el POUM, i per tant qualsevol modificació era perfectament encaixable dins aquest procés de revisió del planejament general.

Sorprenentment, diuen els afectats, i fent cas omís de la realitat social dels veïns de La Bleda, molts d’ells són persones jubilades i vídues, que amb les seves pensions s’han de fer càrrec d’imports d’urbanització que poden arribar als 130 mil euros, i sense cap interès per conservar les edificacions existents, algunes d’aquestes cases centenàries es veuran obligades a enderrocar-se per fer front a aquestes desorbitades despeses, Ramon Carbó i els seus cinc regidors van votar dijous passat la moció en contra dels interessos dels veïns de La Bleda.

Arran d’aquest punt d’inflexió, els veïns de La Bleda units sota l’Associació d’Afectats de la Zona Urbana, junt amb el seu equip d’advocats i tècnics, han anunciat que faran tot el possible per impedir que aquesta barbàrie i injustícia econòmica i social tingui lloc. Això ja es fa palès a tot el nucli de La Bleda mitjançant una massiva encartellada i la de pancartes que es va produir a començaments de setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: