Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una placa al carrer de Puerto Cabezas recordarà les víctimes de l’huracà Fèlix

Una placa commemorativa recordarà les víctimes de l’huracà Fèlix a Vilafranca. La placa es va descobrir ahir al migdia al barri de La Girada on hi ha plantat l’arbre de la pau, que és símbol de l’agermanament entre Vilafranca i la ciutat nicaragüenca de Puerto Cabezas.

Ahir al migdia va tenir lloc al carrer de Puerto Cabezas, al barri de la Girada, la descoberta d’una placa que serveix per retre homenatge a les víctimes de l’huracà Fèlix. L’acte va ser senzill i va consistir en descobrir la nova placa al costat de l’arbre de la pau, un arbre que es va plantar l’any 2003 com a símbol de l’agermanament entre Vilafranca i Puerto Cabezas. A l’acte, hi van assistir els membres de l’associació d’amics de Puerto Cabezas, el diputat de la Regió Autònoma de l’Atlàntic Nord Guillermo Espinosa i l’alcalde de Vilafranca Marcel Esteve. L’alcalde destacava que Vilafranca ha de treballar per ajudar els ciutadans de la ciutat agermanada, no només ara, sinó sempre. Esteve parlava de les prioritats en aquest moment, que són recuperar i construir habitatges i que l’activitat econòmica pugui seguir un ritme normal.El diputat nicaragüenc Guillermo Espinosa reconeixia que se sentia molt emocionat i agraït per l’acte de reconeixement i comentava que l’arbre que es va plantar a Puerto Cabezas, igual que el de Vilafranca, com a símbol de l’agermanament, va ser un dels molts que va caure a causa de l’huracà.

Des de l’associació d’amics de Puerto Cabezas, el seu president Ramon Carbonell, comentava que, a Vilafranca, sempre es tindrà en el record les 300 persones que han mort a causa de l’huracà.

L’huracà Fèlix ha afectat 32.000 quilòmetres quadrats, ha destruït unes 20.000 cases i un 60% de la infraestructura social. Aquest tema i molts altres es tractaran demà en una conferència a càrrec de Guillermo Espinosa que es farà al saló de plens de l’ajuntament a dos quarts de vuit del vespre. La conferència coincideix amb l’aniversari de l’autonomia de la Regió Autònoma de l’Atlàntic Nord.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: