Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV es mostra partidària de l’agenda per temporalitzar el desenvolupament urbanístic de la vila

El regidor d’ICV-Esquerra Unida a Vilafranca, Bernat Villaroya, explicava ahir que el seu grup veu amb bons ulls la proposta que ha fet l’equip de govern de platejar una agenda urbanística per tal temporalitzar el futur creixement de la vila.

De fet, Villaroya apuntava que la confecció d’aquesta agenda, que de moment ha portat la paralització de 7 plans parcials, és positiva per que permetrà prioritzar i organitzar com es vol aquests desenvolupament.

 

Els membres d’Iniciativa, en aquest cas per boca de Xavier Paretas, van apuntar també com a molt positiva la voluntat de l’equip de govern de prioritzar la zona de les Bassetes, que per ells és important ja que contempla un 40% d’habitatge protegit.

D’altra banda, el regidor ecosocialista va aprofitar per parlar també d’un projecte urbanístic que no es veu afectat per aquesta agenda i paralització de llicències, com és la modificació del carrer Comerç. Villaroya apuntava que ells no entenen les preses a l’hora de tirar endavant aquest projecte, en que demanen que s’apliqui ja el que marca la legislació, i que és dedicar el 40% a protecció oficial.

 

Així mateix demanen que es mantinguin totes les naus de la façana del carrer Comerç, i també les quotes que tenen establertes els promotors per aportar a la urbanització de la llosa de cobertura.

 

També demanen que es doni tota la informació als petits propietaris, i que puguin decidir no participar si així ho volen. Són 6 polígons d’actuació diferents es que es contemplen a la zona, i la majoria de petits propietaris estan englobats en el mateix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: