Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demà es descobrirà una placa commemorativa del XXV aniversari dels Xicots de Vilafranca

En el marc dels actes commemoratius del XXV aniversari dels Xicots, demà, 11 de setembre, tindrà lloc el descobriment d’una placa commemorativa d’aquesta efemèride a la plaça que va veure néixer la colla castellera vilafranquina: la plaça de Milà i Fontanals, coneguda popularment com el Firal.

Els primers assaigs per formar la colla van començar la tardor de 1981, però la presentació de la colla va tenir lloc l’11 de setembre de 1982 en el marc de la Diada Nacional de Catalunya, ara fa justament 25 anys. Amb camisa vermell-rosat, recordant la indumentària de la primera colla castellera vilafranquina, va néixer la colla de Castellers Xicots de Vilafranca.

El descobriment de la placa tindrà lloc en finalitzar la cercavila commemorativa del XXV aniversari que farà la colla pels carrers de Vilafranca i que s’iniciarà a les 12 del migdia a la seva seu social de Cal Noi Noi, a la plaça de Milà i Fontanals. L’acte comptarà amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca Marcel Esteve i membres del consistori municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: