Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es posa en marxa la cinquena edició del Travelling Simposioum de Joieria Contemporània

Ahir a la tarda es va fer la inauguració de la cinquena edició del Travelling Symposium de joieria contemporània, una activitat que s’emmarca dins dels actes del 35è aniversari de l’escola d’art arsenal.

La presentació es va fer al saló de sessions de l’Ajuntament, i va comptar amb els parlaments del president del Col·legi de joiers de Catalunya, la directora del Symposium, el director de l’escola d’Art Arsenal i de l’alcalde de la vila, que van agrair als participants la seva presència a la vila.

Al llarg d’aquests dies, fins diumenge, es faran diverses sessions de treball, conferències i presentacions de material relacionat amb la joieria; que faran que Vilafranca sigui el centre d’atenció a nivell català del mon de les joies.

Una de les propostes interessants d’aquest simposi és una exposició de peces històriques de la joieria catalana que es pot visitar fins diumenge a la capella de Sant Joan. Es tracta d’una selecció d’obres de les col·leccions Bisbe, Capdevila, Masriera, Mercadé, Serrahima i Sunyer. Precisament el net de Mercadé, Jaume Mercadé que es també joier, comentava les peces que ells han cedit per aquesta mostra.

 

Mercadé remarcava que era interessant aquest tipus d’activitats, que permeten acostar la joieria artística al públic.

 

A banda d’aquesta exposició n’hi ha també una de joieria contemporània, amb obres dels 13 joiers participants en el simposi i treballs da’limnes de les escoles de joieria de Catalunya. Aquesta es pot veure a les sales Palma XII i Sicart.

Finalment hi ha una tercera exposició, a la sala dels Trinitaris, amb obres de joiers de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: