Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Sant Sadurní i el Consell Regulador del Cava fan el primer pas per traslladar la seu

L’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, i el president del Consell Regulador del Cava, Gustau García-Guillamet, van signar ahir un protocol per convocar un concurs d’idees per redactar el projecte bàsic i executiu de rehabilitació de Can Guineu i la seva Fassina.

L’objectiu és que el mateix equip d’arquitectes presenti un projecte per als dos edificis. D’aquesta manera, han escenificat el primer pas per traslladar la seu del Consell del Cava de Vilafranca a Sant Sadurní.

Actualment, Can Guineu és propietat de Codorniu, Freixenet i Juvé i Camps que cedeixen la casa al Consell Regulador perquè es converteixi en la futura seu de l’organisme. Mentre que la Fassina de Can Guineu és de propietat municipal.

En l’acte, el president del Consell Regulador del Cava ha afirmat que Can Guineu és un edifici emblemàtic que està buit i s’està degradant i per tant, calia fer un esforç. Segons García-Guillamet aquest trasllat és desitjat per tot el sector.

 

La casa que actualment acull la seu del Consell Regulador, a l’Avinguda Tarragona de Vilafranca, es vendrà per sufragar la rehabilitació de Can Guineu.

 

Segons ha explicat el president del Consell Regulador, un jurat escollirà les tres millors propostes que es presentin al concurs i després d’un estudi previ, es decidirà quina és la proposta guanyadora. De tota manera Guillamet no ha donat terminis i ha precisat que “cal fer els coses ben fetes, sense precipitacions”.

Joan Amat, ha afirmat que Can Guineu pot ser molt important per el futur de Sant Sadurní i que ajudarà a consolidar l’enoturisme.

 

Un brindis amb cava ha segellat la signatura del compromís assolit ahir entre Sant Sadurní d’Anoia i el Consell Regulador del Cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: