Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal defensarà el que ha consensuat la majoria de la comarca

El president del Consell Comarcal, Ramon Xena, ha volgut aclarir avui que l’ens defensarà el que ha consensuat la majoria de la comarca, i que és una via de comunicació que aprofitant el traçat de l’autopista i el pas de les vies de l’AVE, serveixi per comunicar millor la comarca amb Barcelona. Xena ha respost les declaracions de l’alcalde de Gelida, Miquel Carrillo, remarcant que en el text de l’al·legació presentada és parla de conservar la planificació i reserva de terrenys que es va fer inicialment en el pla de carreteres, i que representaria una nova agressió al territori.

Concretament el text de l’al·legació que ha presentat Gelida diu textualment “es considera adient la proposta inicial del Pla d’Infraestructures de Catalunya i la reserva vigent del Pla de Carreteres de situar una via de llarg recorregut pel corredor nord i estudiar l’enllaç d’aquest amb Gelida amb una millora considerable de l’actual Bv-2249. Xena diu que això equival a demanar el quart cinturó, un fet que és totalment inadmissible per la majoria de municipis de la comarca.

 

El president de l’ens comarcal remarca que en cas de que s’hagi de fer alguna nova carretera a la comarca s’ha de fer seguint el que marca el Pla Director, i que és no agredint més el territori.

Xena ha volgut deixar clar també que al llarg de tot el procés de discussió del Pla Director ha estat oberta la participació de totes les associacions, entitats i persones que ho han desitjat. Segons Xena precisament Gelida no ha estat el municipi que més ha participat en aquest procés, i no ho ha fet perquè no ha tingut interès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: