Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP entén que Gelida s’afegeix al consens general a l’entorn del Pla Director

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Ramon Xena, valora molt positivament el posicionament públic de l’alcalde de Gelida, Miquel Carrillo, en contra del IV Cinturó, perquè amb la renúncia a aquest nou corredor Gelida s’afegeix al consens general de tots els ajuntaments de l’Alt Penedès a l’entorn de l’avantprojecte del Pla Director Territorial presentat el desembre de 2006 i perquè, amb aquest consens unànime, la comarca té més pes específic a l’hora de fer valer els seus criteris.

A través d’un comunicat que ha fet públic l’ens comarcal, es diu que amb la renúncia de Gelida al IV Cinturó s’allunya molt més la possibilitat que s’obri un nou corredor que travessaria la comarca des de St. Sadurní fins a Martorell.

Les declaracions de l’alcalde i el text de l’al·legació definitiva presentada per l’Ajuntament de Gelida a l’avantprojecte del Pla Director Territorial posen l’èmfasi en l’impacte que la nova carretera pot tenir sobre el municipi de Gelida, però, a criteri del president del Consell Comarcal, aquest impacte no es pot comparar amb l’impacte que tindria el IV Cinturó per a la comarca en general. El IV Cinturó comportaria malmetre més superfície, malmetre el paisatge, fragmentar la continuïtat de les zones verdes i de les vinyes, i donar peu al creixement urbanístic tot al llarg del recorregut d’aquesta nova infraestructura. En canvi, la nova carretera pel corredor central tindrà un impacte molt inferior a tots nivells.

 

El Consell Comarcal serà al costat de l’Ajuntament de Gelida per treballar perquè el tràfic internacional i el tràfic supracomarcal utilitzin l’AP-7 i l’Eix Transversal, de manera que l’impacte sobre el municipi de Gelida i sobre la resta de municipis del corredor central sigui el menor possible, tal com recull el Pla Director en resposta a les inquietuds manifestades tot al llarg del procés de participació ciutadana previ a l’avantprojecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: