Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’han detectat nous casos de legionel.la a Vilafranca fins a sumar 14 en total.

L’ajuntament de Vilafranca i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya estan treballant de forma conjunta per esbrinar si hi ha un nou focus que estigui dispersant el virus.

El fet que hagin sorgit nous casos de pneumònia per legionel·losi a Vilafranca després dels sis que es van confirmar al principi i dos més que van sorgir més tard ha obligat al Departament de Salut a examinar més exhaustivament les torres de refrigeració que hi ha a Vilafranca. D’altra banda, els inspectors del Departament també treballen amb tècnics municipals per tal d’investigar si hi pot haver algun altre punt no identificat que produeixi la dispersió del virus en alguna fàbrica.

 

Aquestes investigacions han de donar uns resultats que tardaran uns dies i que aclariran si hi ha un nou focus o no. En qualsevol cas, s’han produït en total 14 casos de pneumònia des de l’inici del primer brot i, alguns d’ells, després de la desinfecció de les torres i del període de temps que s’ha d’esperar en aquests casos. Tots els casos han estat lleus i, per això, des de la regidoria de Salut es demana tranquil·litat.

 

 

La redacció de Ràdio Vilafranca ha estat en contacte amb el Departament de Salut de la Generalitat des de l’inici del brot, però no s’ha facilitat informació concreta sobre els nous casos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: