Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de la nova escola de la Girada començaran després de Nadal

Ahir al migdia, les arquitectes Isabel Lastres i Esperanza López i el director dels Serveis Territorials d’Educació, Camil Fortuny, van presentar el projecte del nou centre d’educació infantil i primària de la Girada a la comunitat educativa de la Vila.

L’ equipament inclourà l’ escola de dues línies i com a novetat, integra diversos serveis educatius, tot i que ocuparan edificis independents.

L’ escola, que es dirà Dolors Piera, constarà de 6 aules d’educació infantil i 12 de primària, un gimnàs, una aula de plàstica, biblioteca, menjador i cuina i a més, tot el centre estarà cablejat i en xarxa.

Les dues arquitectes, autores del projecte, han explicat a l’ajuntament la distribució i els criteris que han seguit: d’una banda han separat els dos nivells educatius, tant les aules com els patis respectius; i de l’ altra, la biblioteca, els espais de l’ AMPA i el gimnàs tenen entrada independent perquè puguin funcionar fora dels horaris lectius.

Camil Fortuny ha explicat que les obres començaran després de Nadal amb l’ objectiu que l’ edifici de primària estigui acabat per Setmana Santa. El que no està clar és si en aquest moment es traslladaran els infants, que ara ocupen una aula al Cristòfor Mestre, o si s’ajornarà el seu trasllat fins al setembre del 2007 quan hauran acabat les obres, a excepció de l’ edifici dels Serveis Educatius.

L’ alcalde, Marcel Esteve, s’ha mostrat molt satisfet amb el projecte de la sisena escola que tindrà Vilafranca. La inversió total del projecte és de més de 4 MEUR.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: