Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal ha atès un total de 37 casos relacionats amb la violència de gènere.

Les xifres les ha presentat aquest matí el president del Consell Comarcal, Ramon Xena, acompanyat de la consellera responsable de serveis socials de l’ens comarcal, Montse Vallés. La presentació s’ha fet relacionada amb el recordatori que es farà dissabte arreu de la comarca del dia internacional de la lluita contra la violència vers les dones, i per reclamar a l’igual que es farà des de la resta d’administracions i associacions que participen en aquests actes, que cal una major responsabilitat social per tal d’aturar aquests fets.

La consellera comarcal ha recordat que existeix un protocol a nivell comarcal per tal que tots els agents que actuen quan hi ha una denúncia o una sospita de violència de gènere, ha facin de la mateixa manera.

 

Les dades que ha facilitat el Consell permeten també fer un perfil dels 37 casos atesos. Com explica Vallés, la majoria son de nacionalitat catalana o espanyola, casades i amb fills. Unes xifres que es corresponen amb el que passa a nivell general a Catalunya.  

 

Pel que fa al manifest que s’ha elaborat de cara al dia 25, es vol mostrar el més enèrgic rebuig a tots els actes de violència de gènere, insistir en la necessitat de reforçar les polítiques preventives i també en les polítiques de gènere i igualtat d’oportunitats. En aquest sentit es reclama també seguir avançant en l’activació de recursos i en la implicació en un treball conjunt de totes les administracions, estaments socials i la mateixa ciutadania per mirar d’eradicar les causes de la violència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: