Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller de cultura Ferran Mascarell signa el compromís de col.laboració amb el Museu del vi

El conseller de cultura Ferran Mascarell va ser ahir a Vilafranca per refermar la col·laboració de la Generalitat en el projecte de construcció del nou Museu de Vilafranca. Tot i que fins després de les eleccions no es concretaran les dotacions econòmiques ahir es signava el compromís de col·laboració de la Generalitat i també de l’ajuntament i caixa Penedès en el nou projecte del Museu del vi.

El conseller de cultura Ferran Mascarell era rebut ahir al matí pel president del Museu del vi, Josep Soler, i per la seva directora Montserrat Iniesta. El conseller, acompanyat per l’alcalde i també pel regidor de cultura entre d’altres van fer un exhaustiu recorregut pel museu. Seguidament es van presentar els projectes del nou museu, tant en un audiovisual com en la projecció dels plànols actuals i futurs i d’una simulació virtual. Després de les explicacions tècniques i conceptuals del nou projecte es va procedir a la signatura del compromís formal de col·laboració, en el qual van signar-hi en representació del govern de la Generalitat el conseller Ferran Mascarell, en representació de l’ajuntament l’alcalde Marcel Esteve, el president de Caixa Penedès Josep colomer i en representació del museu del seu president, Josep Soler.

El conseller afirmava però que, tot i la importància del projecte, els acords econòmics concrets hauran d’esperar fins després de les eleccions.

El Museu del vi va fer entrega al conseller d’una de les rajoles de la capella de Sant Pelegrí, que ha entrat ja en un procés de remodelació, sent la primera de les fases de construcció del nou museu. Acte seguit el conseller també va visitar Cal Figarot i va ser rebut per Josep Cabré, president dels verds, que va mostrar a Mascarell les instal·lacions i els projectes que es tiren endavant des de la colla. Finalment i per clausurar la visita es va fer un recorregut per les obres del futur Auditori de Vilafranca, el projecte de més envergadura dins les instal·lacions culturals que s’estan portant a terme a Vilafranca. Marcel La visita del conseller tenia per objectiu la coneixença íntegra del projecte del museu però també i per conèixer les tasques que es realitzen dins el projecte de capitalitat cultural de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: