Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UPA es mostra descontent de com va anar el ple extraordinari per canviar el nom de Les Cabòries

Tot i reconèixer que el resultat final del ple extraordinari que es va fer dilluns a l’Ajuntament d’Avinyonet per tal de parlar sobre la voluntat de canviar el nom del nucli de Les Cabòries va ser per unanimitat apostar per la proposta de Avinyó nou; el grup municipal Units per Avinyonet (UPA) mostra el seu disgust per com es va arribar a aquesta decisió.

El seu portaveu, Josep Maria Massana, ha comentat a Ràdio Vilafranca que l’actitud de l’equip de govern del PSC, i sobre tot de l’alcalde Joan Marcé de negar el diàleg va impossibilitar el que ells pretenien, i que era que pogués haver-hi un debat sobre els motius a favor i en contra d’apostar per Avinyonet com a substitut de Les Cabòries. Massana comenta que han topat amb la voluntat política del PSC de no cedir en aquesta qüestió, i negar-se sense exposar cap motiu.

 

La votació del punt segon punt de l’ordre del dia, que proposava Avinyonet com a alternativa, no va prosperar per quatre vots en contra del PSC, faltava un regidor socialista, l’abstenció del regidor de CiU, i els únics tres vots a favor dels regidors d’UPA.

 

Massana comentava que Les cabòries sempre ha estat un nucli del municipi, però que Avinyonet n’era un altre, i que l’any 1950 quan es va crear el municipi fruit d’unir diferents parròquies es va produir aquesta dualitat de nom. Segons UPA, la deixadesa des de les hores dels diferents governs municipals ha facilitat la dualitat Les Cabòries/Avinyonet, i la pèrdua de pes del nom Avinyonet.

 

Com ja hem anunciat, en aquests moments la proposta aprovada inicialment al ple, Avinyó Nou, estarà durant un mes en exposició pública i s’hi podran presentar al·legacions. UPA ja ha anunciat que com a grup municipal acatarà la decisió que ells van presentar en el ple i que van votar a favor; però que no descarten que puguin haver-hi força al·legacions particulars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: