Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma Cívica per la Salut dels Monjos vol que es retirin els residus i es rehabiliti AGMA

Aquesta indústria, que actualment forma part d’Alcasa, es troba en un estat d’abandó important, però el més preocupant son les muntanyes de residus provinents de segona foneria d’alumini, i la Plataforma considera que son perjudicials per la salut i per el medi ambient.

Demanen la retirada d’aquests residus i la recuperació dels terrenys, situats a tocar del barri de Puigdesser, de Santa Margarida i els Monjos. Mercè Mestres, membre de la Plataforma, comentava que fa massa temps que aquesta qüestió s’arrossega i que ara que comptaven també amb el suport del Consell Comarcal calia fer pressió per aconseguir resultats.

 

Des de la Plataforma consideren que és important que la Fiscalia de Medi Ambient del tribunal superior de justícia de Catalunya ha decidit investigar el presumpte delicte contra els recursos naturals i el medi ambient de l’empresa Agma, actual Alcasa i Borna.

Mestres remarcava que s’ha de posar en marxa un projecte de pla de gestió d’aquests residus, però que no en tenen coneixement i que per tant estan pendents de saber-ne el que proposa. El que si es mostraven satisfets era per el fet que s’hagués desestimat l’opció d’enterrar els residus en el mateix terreny. El que demanen ara és que l’empresa assumeixi les seves responsabilitats d’una vegada per totes.

 

 

Els membres de la Plataforma expliquen que segons els seus informes s’hauria de retirar i tractar la terra de la zona fins a una profunditat de 3 metres, ja que podria estar contaminada. En el seu moment, parlem de primers de la dècada dels 90, el cost dels treballs estaven calculats al voltant dels 80 milions de pessetes de les hores. 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: