Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els botiguers repartiran 22 mil tiquets gratuïts pel bus urbà per la Setmana de la Mobilitat

La Setmana de la Mobilitat Sostenible se celebrarà del 22 al 29 de setembre, però aquesta setmana ja començaran alguns actes. A partir de divendres, tots els comerços associats a la Federació d’ Associacions de Comerciants de la Vila regalaran als seus clients un total de 22 mil vals per agafar gratuïtament qualsevol de les 3 línies del bus urbà. Els tiquets es doblen respecte l’ any passat i es comencen a repartir uns dies abans, perquè tothom els pugui utilitzar qualsevol dia de la Setmana de la Mobilitat. L’ objectiu és, segons el regidor de Medi Ambient Patro Recober, estimular aquells que mai agafen el bus a introduir-se en el transport públic.

Un altre dels actes avançats és la inauguració de l’ exposició “Mou-te amb el planeta!” que ha cedit l’ Associació per a la Promoció del Transport Públic. La mostra, que obrirà portes divendres, té com a objectiu principal el foment de l’ecomobilitat com a eina en la lluita contra el canvi climàtic. L’ exposició es podrà veure a la Sala d’ Actes de l’ Escorxador fins el 21 de setembre.

Aquesta setmana també s’ ha repartit, a tots els habitatges de Vilafranca, un nou número del monogràfic Vilafranca Sostenible dedicat a la mobilitat i al canvi climàtic.

En la presentació dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, el regidor de Medi Ambient ha fet un repàs a les actuacions del seu departament que faciliten la sostenibilitat i que van des de l’ ampliació de voreres i de la zona de l’ illa de vianants als nous aparcaments per bicis o a la imminent posada en marxa de la Zona 30.

Segons Recober, de moment Vilafranca no es planteja integrar el transport urbà al sistema tarifari integrat però sí que ha avançat que s’ha encarregat un estudi per redissenyar el servei, coincidint amb la finalització de la concessió.

El darrer acte de la Setmana de la Mobilitat Sostenible és la Pedalada Verda que organitzen els Castellers de Vilafranca, el dissabte 30 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: