Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons inaugura l’escultura "El Pàmpol" de Juanjo Novella

Aquest dissabte l’alcalde , Carles Baiget, va inaugurar l’escultura “El Pàmpol”, una obra de l’escultor basc Juanjo Novella, que s’ha construït a la Plaça de l’era d’en Peret i que segons Baiget “ converteix aquest recinte “en un balcó del Penedès com a símbol del que sentim per pertànyer a les terres d’aquesta comarca”.

Novella és un artista basc que està tenint molt ressò en el àmbit de l’escultura pública, sobretot després de la presentació aquest juny de l’escultura d’acer de grans dimensions que va realitzar per homenatjar als combatents de la Guerra Civil. Aquesta obra es va col·locar en el mateix pujol Artxanda de Bilbao que va ser bombardejat per les tropes franquistes fa 69 anys. Una rèplica de la peça també es pot veure al Museu Guggenheim de Bilbao. Pel que fa a l’obra que Novella va fer a Sant Llorenç d’Hortons, Baiget va explicar que es tracta d’una peça de 8 metres d’alçada per 8 d’amplada la qual reprodueix en acer el que és un pàmpol “a la tardor, quan li han caigut les fulles i només queden visibles els nervis”. En la inauguració d’aquest dissabte, que tindrà lloc a les 20 hores del vespre, s’espera la presència del president del Consell Comarcal, Ramon Xena, del vice-president, Lluís Valls, i també dels alcaldes d’altres municipis del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: