Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els sindicats pagesos demanen a les grans empreses que augmentin el preu del raïm

Tant ASAJA com Unió de Pagesos consideren que l’actual situació de verema de pocs quilos, de molta qualitat, i sense excedents ja que l’any passat la verema també va ser curta, hauríen de facilitar que els preus que es paguessin aquest any per el raïm fossin més alts.

Segons ASAJA, la producció és de molta qualitat i les grans firmes elaboradores donen a conèixer públicament l’augment dels seus beneficis, però sempre a costa del viticultor. Enguany, i com comenta el president de la sectorial de la vinya i el vi d’ASAJA, Josep Guilamany, es preveu una verema amb molta qualitat, que juntament amb l’estabilització del mercat haurien de poder permetre que els preus del raïm siguin més alts. Asaja demana una puja del 10%.

 

 

La proposta s’ha fet al sector elaborador, però de moment no hi ha resposta, i a més s’ha de tenir en compte que les taules de negociació, tant del raïm blanc com el negre, no s’han reunit enguany. Des d’Asaja es demana que si hi ha poc raïm i la situació del mercat és bona, per que no hi ha excedents, puguin els preus.

 

 

Des d’ASAJA reclamen una millor consideració per el sector vitivinícola que ja ha començat la verema sense saber el preu.

 

 

Especialment consideren que el sector del cava hauria de ser conscient que el prestigi i la identificació amb el producte prové també del treball que fan els pagesos a la vinya i per aquest motiu exigeixen com a mínim una puja del 10% del preu del raïm per aquest 2006.

Per la seva banda, des de Unió de Pagesos el responsable de vinya, Joan Santó, coincidia també en dir que donada la situació del mercat era lògic demanar una millora en els preus, ja que és el que sempre ha justificat la patronal.

 

Santó no era gaire optimista pel que fa a poder assolit un acord, ja que després que ja l’any passat les taules de negociació no van funcionar, aquest any de moment s’ha iniciat la verema sense arribar a cap acord sobre els preus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: