Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca es suma a les ciutats que celebren la Festa del Comerç Just

Sota el lema “Canvia el teu consum i comença a canviar el món” ahir es celebrava la Festa del comerç just. Una festa que es celebrava arreu del territori català i que pretén conscienciar a grans i petits sobre el consum responsable

La plaça de Sant Joan acollia ahir la festa del comerç just, una iniciativa que també ahir es desenvolupava en diverses ciutats catalanes i que organitzen un grup d’ONG’s i amb el suport de la diputació , i en el cas de Vilafranca també del seu ajuntament. En aquest espai s’hi van ubicar un seguit de parades que proporcionaven informació sobre diversos projectes solidaris i sobre com actuar a l’hora de comprar per tal de ser solidaris amb el tercer món. De fet, en aquestes mateixes parades ahir també es podien adquirir productes d’aquest anomenat comerç just. Sobretot productes alimentaris i d’artesania, que gestionats des de determinats distribuïdors i amb preus assequibles, argumenten el marge de beneficis als artesans o dels cultivadors d’aquests productes. L’objectiu és conscienciejar de que les nostres comporten també conseqüències econòmiques en aquests països. També es van realitzar tallers per als més petits, tant de confecció de braçalets i de pancartes entorn a la festa. Amb aquestes iniciatives per a grans i petits es vol mica en mica, inculcar la necessitat d’un comerç just i que tingui en compte el país productor.

Aquesta és, en definitiva, una forma alternativa de comerç que busca aconseguir unes relacions comercials més equitatives entre els països rics del Nord i els països pobres del sud del planeta. El Comerç Just té en compte valors ètics i medioambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional i es basa en els següents principis: Preu just que cobreix el cost de producció dels articles Respecte pels drets humans i laborals Retribució digna pel treball Eradicació de l’explotació infantil Beneficis socials per les comunitats productores Respecte pel medi ambient. La festa d’ahir també va estar amenitzada per la orquestra de Roger Canals i Cia, que amb sis músics dalt l’escenari ubicat davant l’ajuntament van musicar aquesta festa solidària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: