Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Gelida promou la participació ciutadana en la gestió muncipal amb un reglament

Fa més d’un any, el mes de maig de 2005, l’ajuntament de Gelida va iniciar el procés de redacció d’aquest reglament de participació ciutadana, amb la creació d’una comissió d’estudi que va servir per tal de donar forma al reglament que ja des de fa algunes setmanes s’ha estat explicant als ciutadans i que també es pot trobar a la pàgina web de l’ajuntament.

Com explicava el regidor de participació ciutadana de l’Ajuntament de Gelida, Gil Coma, ara cal desenvolupar el reglament i les figures que s’hi contemplen, entre les quals hi ha el Consell de Ciutat.

 

Coma remarcava que el reglament és només una eina per tal d’ordenar la participació dels ciutadans, però que realment el que cal és que els gelidencs i gelidenques participin activament en el funcionament municipal. El regidor insistia en que sovint es parla dels pressupostos participatius, però que hi ha més actuacions en que la veu del ciutadà ha de tenir la seva importància, com per exemple la revisió del Pla Urbanístic que s’està fent ara a Gelida.

 

Entre els diferents organismes que s’han previst a Gelida per facilitar i promoure també la participació ciutadana hi ha a banda del Consell de Ciutat, els consells territorials i els consells sectorials, que seran més específics i centrats en temàtiques concretes ja sigui per barris o per àmbits d’actuació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: