Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui els ciutadans tenen la paraula entorn a l’Estatut

Un total de 25.731 vilafranquins estan cridats avui a les urnes en el referèndum sobre l’estatut. A les nou del matí s’han obert els 13 col·legis electorals de la vila, sense cap incidència. Aquestes eren les primeres reaccions polítiques d’aquesta jornada

A les nou del matí i sense cap incidència s’han obert les portes del 13 col·legis i 39 meses electorals vilafranquines, que repartides per tots els barris permetran que exerceixin el seu dret a vot un total de 25.731 vilafranquins. La pregunta a la que aquests ciutadans hauran de donar resposta és “ aproveu el projecte d’estatut d’autonomia de Catalunya”. Tres opcions el sí, el no i el vot en blanc.

En el transcurs d’aquest matí els representants de les diverses formacions polítiques han exercit ja el seu dret a vot, expressant ja les primeres impressions de la jornada. El més matiner ha estat Otger Ametller, representant comarcal de la CUP que ha remarcat que la darrera decisió la té la ciutadania.Ramon Xena, president comarcal ERC ha estat el segon dels representants polítics a votar i seguir remarcant la necessitat de dir no a un projecte que no és el que es va decidir a les corts catalanes. Per part d’Iniciativa Verds, Patro Recober, després del vot afirmava la necessitat d’exercir el dret a vot per tal de decidir el futur de Catalunya. Josep Ramon Sogues, en representació del partit Popular refermava avui la seva postura envers el no al nou text estatutari Marcel Esteve, president local del PSC espera que aquesta sigui una jornada d’alta participació i que els ciutadans expressin les seves opinions entorn al text. Finalment Pere Regull, protanveu del grup municipal de convergència i unió també feia una crida a la participació. Fins al moment el que es desprèn d’aquesta jornada és la voluntat de ser històrica pel que fa a participació i que si bé al llarg del matí l’afluència a les urnes ha estat molt tímida aquesta s’animi a mida que avanci el dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: