Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat a Gelida el Pla Comarcal de Joventut de la comarca

L’acte públic que va servir per inaugurar l’Espai Jove a Gelida, un equipament juvenil on es trobaran per exemple serveis com el Siaj, va servir dissabte a la tarda també per que es fes la presentació del Pla Comarcal de Joventut del Consell Comarcal.

El seu vice president, Ramon Creixell comentava que a l’igual que aquest nou equipament que ha de servir per aglutinar els joves de Gelida i la comarca, el Pla Comarcal havia de ser també un punt d’unió de treball de les diferents administracions i dels joves. Creixell va explicar que la xarxa de serveis a la joventut compta ja amb 22 municipis, 15 tècnics treballant i 23 projectes d’atenció als joves sobre qüestions molt diverses com ara el lleure, la salut, temes laborals, habitatge o participació. El protagonisme però, ha de correspondre als mateixos joves.

 

Des del Consell Comarcal destacaven també que el Pla s’ha fet amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, i amb la voluntat de ser més propers als joves.

La inauguració i presentació de dissabte van servir també per que el nou secretari general de joventut de la Generalitat, Olivier Ballon, fes el seu primer acte públic, ja que havia rebut el nomenament el divendres.

 

Segons Ballon, a nivell global a Catalunya hi ha un dèficit de centres d’activitats i creació per a joves, fora del que son els circuits comercials i consumistes. De fet, el nou secretari general de joventut destacava que la seva voluntat és donar eines als joves per tal que puguin emancipar-se.

 

L’equipament que es va inaugurar permet disposar d’una sala polivalent on es podran fer xerrades, concerts, balls i d’altres activitats, a banda d’un espai més de treball en que hi haurà la tècnica de joventut de l’Ajuntament de Gelida, que ha ampliat també la seva jornada per tal d’oferir més servei al jovent del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: