Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A partir d’ aquest cap de setmana tornen les visites comentades al cementiri de Vilafranca

El Patronat Municipal de Comerç i Turisme posa en marxa, aquesta primavera, una nova tanda de visites al Cementiri Patrimonial de Vilafranca, consistents en un recorregut comentat pels seus recintes d’ una hora i escaig de durada.

Les visites d’aquesta temporada de primavera aniran a càrrec de l’historiador vilafranquí Josep M. Feliu i tindran lloc aquest diumenge, el 14 de maig i l’11 de juny. Començaran puntualment a les 12 del migdia i per accedir-hi cal fer una reserva prèvia a l’Oficina Municipal de Turisme, a la planta baixa de la Casa de la Vila.

Segons Feliu, el de Vilafranca és un dels cementiris de Catalunya que mereixen una visita a fons.

 

La visita guiada permet descobrir la riquesa artística d’aquest espai format per un conjunt de construccions funeràries, jardins i una capella pública. Arquitectes de renom com Santiago Güell, Eugeni Campllonch o Antoni Pons van dissenyar algunes de les edificacions més notables, una bona mostra de la posició social de les diferents persones o famílies que hi estan enterrades. En aquest sentit, l’ historiador Josep Maria Feliu fa un paral.lelisme entre la Rambla i el cementiri de Vilafranca.

 

A més de la rellevància del conjunt monumental, durant el recorregut també es fa referència al patrimoni vegetal del cementiri i es fan comentaris sobre les quinze varietats d’arbres i plantes que es troben en el recorregut.

D’altra banda, el Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca ha editat un targetó amb el calendari per aquest any 2006 dels productes de turisme culturals que s’ofereixen actualment.

El targetó és gratuït i es pot demanar a l’Oficina Municipal de Turisme. Així mateix, aquest calendari també es distribueix a les Oficines de Turisme de Sitges, Vilanova, Comarruga, Calafell, Cubelles, Cunit i a l’Oficina de Turisme de Catalunya, al Palau Robert de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: