Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de l’empresa Zanini d’Olèrdola es mostren preocupats per l’actitud de la direcció i

Les opcions que planteja l`empresa passen per el tancament total, o l`acomiadament del 50% de l`actual plantilla. Tot sembla indicar que la planta penedesenca s`acabarà traslladant a Txèquia i part de la producció

La incertesa al voltant del futur laboral dels 67 treballadors de l’empresa Zanini, situada al polígon de Sant Pere Molanta, continua després de la reunió que han fet aquesta tarda, i en que han decidit demanar a l’empresa que els aclareixi i els parli honestament de les possibilitats de futur. La secretaria del comitè d’empresa, Sònia Garcia,ha comentat a la nostra emissora que els interlocutors de la família propietària els diuen que fins a finals de mes no els poden concretar res, sobre les tres opcions de futur que estudien. Una posició, que els treballadors consideren falsa i inacceptable.

La empresa es va implantar al Penedès fa 13 anys i es dedica a la fabricació d’embellidors de rodes de cotxes per a Volkswagen, Seat i Ford. Els treballadors consideren que ara, després que fa un parell de setmanes es va desmuntar una màquina d’injecció i des del gener es reduís un torn de pintura, cal que l’empresa els doni respostes concretes sobre el seu futur, ja que no poden estar pendents de si qualsevol dia es trobaran al carrer. Garcia comenta que la seva voluntat és aconseguir un pacte, ja que sembla que el futur de la planta penedesenca està molt complicat, ja que s’ha de tenir en compte també que fa temps que no entren projectes nous.

Davant d’aquestes situacions, i de la possibilitat que en la mediació que s’ha de fer dijous no s’arribi a cap acord, els treballadors han plantejat la possibilitat d’anar a la vaga a partir del proper dia 20.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: