Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pressupost de la Generalitat destinarà 33 milions d’euros a l’Alt Penedès el 2006, amb una atenci

El diputat socialista, Roberto Labandera, ha donat a conèixer l’aplicació de la proposta de pressupost de la Generalitat en l’àmbit de l’Alt Penedès.

Segons Labandera el pressupost del 2006 té un marcat caràcter social donant prioritat a temes com l’educació, la salut o l’habitatge. El conjunt d’inversions que es faran a l’Alt Penedès el 2006 , per part de la Generalitat, puja a 33 milions d’euros. D’aquests un 55% es destinaran a l’educació amb la construcció de noves escoles, per fer front al creixement de la població que ha experimentat la comarca. Es faran inversions a Sant Sadurní, Gelida, Avinyonet o Vilobí.

Pel diputat socialista hi ha però dos aspectes claus en la inversió d’aquesta partida com són la nova escola de la Girada a Vilafranca i la nova escola de Les Cabanyes. Un segon apartat destacat del pressupost de la Generalitat per l’Alt Penedès serà l’ampliació de l’Hospital de Vilafranca, amb una partida de 2 milions 700 mil euros.

D’altra banda el tercer àmbit en el que el pressupost hi destina una atenció especial és el de les polítiques d’habitatge.

Labandera ha destacat també una partida pressupostària per tal de completar les obres de la carretera C-15 amb l’execució de l’eix diagonal.

El diputat vilafranquí va exposar també les línies generals del pressupost de la Generalitat per a tota Catalunya, que creix un 12% respecte al 2005 i comptarà gairebé amb 30 mil milions d’euros. Més de la meitat de la despesa es destina a polítiques socials. Només a les àrees de salut i educació es destina un 43’6% del pressupost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: