Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

1.600 visitants han descobert el nou Vinseum

Les jornades de portes obertes per mostrar al públic el remodelat Palau Reial, després de dos anys i mig d’obres per rehabilitar i condicionar l’edifici més emblemàtic del Museu, han estat tot un èxit. <br />

Les cues a l’exterior del Palau Reial i per la placeta de Santa Maria van ser una constant durant tot el cap de setmana.

Dissabte, Vinseum va rebre 900 persones, amb una mitjana de 120 persones per hora, i diumenge van ser 700. A més, divendres, 300 Amics del Museu van assistir a la presentació privada que els van oferir. El director de Vinseum, Xavier Fornos, diu que l’alta assistència d’aquest cap de setmana són "xifres escandaloses" i explica que no "s’ho esperaven".

Vinseum ha obert en l’horari que serà habitual: de dimarts a dissabte de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda i els diumenges de 10 del matí a 2 del migdia.<br />Entre els visitants hi havia penedesencs, turistes, periodistes, tota mena de públic.

El Domènec Pastor i la seva dona van aprofitar que estaven a Sitges per acostar-se a visitar Vinseum, després de veure per televisió que reobria. A l’acabar la visita, sortia satisfet i agradablement sorprès.

Molts vilafranquins i penedesencs han aprofitat per redescobrir un museu, que en el cas de l’Ana Giménez feia 20 anys que no visitava. Va fer la visita acompanyada d’infants i també en sortia contenta.

El Palau Reial portava dos anys i mig en obres, però en realitat l’edifici estava tancat des de feia 5 anys a causa del seu mal estat.

La direcció de Vinseum anima tothom a redescobrir el nou Museu de les Cultures del Vi de Catalunya amb calma, en els propers mesos. Les entrades costen 7 euros i inclouen una moderna audioguia que permet fer la visita i un tast final de vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: