Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca descarreguen la seva primera torre de nou amb folre i manilles de la temporada

Grandíssima diada castellera la viscuda aquest diumenge al migdia per celebrar la 22a. diada dels Castellers de Sants. La plaça Bonet i Muixí ha esdevingut plaça de castells de gamma extra, gràcies a tres torres de nou amb folre i manilles descarregades per les tres colles presents, Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa i Castellers de Sants. La tercera plaça de gamma extra de la capital catalana.

 

Els Castellers de Vilafranca no actuaven en aquesta diada des de l’any 2001, quan va ser la primera colla en fer castells de nou a Sants, encara que si ho fan amb assiduitat a la diada d’aniversari al maig.

Han obert amb el tres de nou amb folre, castell amb algun retoc obligat i pensat per atacar el de deu pisos per Tots Sants. Controlat en tot moment malgrat algunes diferències d’alçades. El setzè de la temporada.

En segona ronda els ha arribat el torn del gamma extra, una torre de nou amb folre i manilles que els de Vilafranca havien intentat sense sort a les Santes de Mataró i que no descarregaven des de l’agost de l’any passat a l’Arboç.

Ben lligada per baix, folre còmode i bones manilles per deixar treballar un tronc que només ha necessitat més feina a la sortida de dosos. La torre verda s’ha tornat a assolir i per vintena temporada consecutiva. La setantena de la colla. 63 descarregades i 7 de carregades.

Per tancar la seva actuació, els Castellers de Vilafranca han escollit un quatre de nou amb folre també amb algun canvi i sobretot molta serenor. Un gran quatre, agafat de bona mida i sense entrebancs. El catorzè de l’any a només un del millor any de quatres descarregats, el 2012.

Els Minyons de Terrassa han obert amb la seva quarta torre de nou amb folre i manilles descarregada de l’any, hi tenen la mà trencada, i han seguit amb el tres de nou amb folre. Un castell amb folre petit i el tronc definit del atac del castell de deu de la setmana vinent a Girona. Han tancat la diada amb un còmode nou de vuit amb tres anxanetes.

I Per sobre de tot felicitar als Castellers de Sants per la seva primera torre de nou amb folre i manilles descarregada, que els converteix en colla de gamma extra. La vuitena colla de l’època moderna i la primera de la ciutat de Barcelona, amb la millor diada de la seva història.

A banda de la torre emmanillada els borinots han descarregat el seu setè tres de nou amb folre, que a la seva plaça només havien pogut completar l’any 2008. han arrodonit la seva millor diada amb el quatre de nou amb folre, el cinquè i el pilar de set amb folre carregat. L’únic pilar de mèrit de la diada.

Primera vegada a la història que es veuen tres torres de nou amb folre i manilles descarregades en una mateixa jornada, superant a la diada de Sant Fèlix de l’any 2000 on es van veure dues descarregades i una carregada.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: