Dimarts, 18 de setembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Fins diumenge es pot gaudir de l’exposició “Els paisatges a la taula” al Vinseum

La mostra es troba al Vinseum de Vilafranca des de la passada Festa Major i és un projecte de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya.

Junt amb l’exposició s’hi estan duent a terme un seguit d’actes, com per exemple el que es va fer la setmana passada, que va consistir en una visita guiada per la comissària de l’exposició, Gemma Casal, i una posterior xerrada junt amb el periodista Josep Sucarrats.

Casal explicava que la voluntat de comprendre la cuina obliga a mirar el paisatge, i el primer que cal preguntar-se és si el nostre paisatge configura la nostra taula. Els productes alimentaris que s’extreuen de la terra i de la mar han configurat els receptaris catalans durant segles.

Actualment, la globalització econòmica està esborrant bona part dels perfils del paisatge conegut i n’està construint de nous. El paisatge ja no és el centre de les nostres taules, ens abastim en bona mesura de productes d’importació cultivats, pescats i elaborats en paisatges forasters, i, a la vegada, el nostre paisatge omple taules d’altres països i cultures gastronòmiques. Tot i així, el que posem a la taula encara ens pot explicar molt del nostre paisatge i de la nostra cultura.

Desprès de la visita comentada es va fer una xerrada amb una  aproximació a la gastronomia del vi a càrrec del director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, que va recordar l’ús del vi en la cuina de les nostres àvies i en les possibilitats que ofereix la cuina moderna.

En el marc de l’exposició aquest dimecres s’ofereix un xou gastronòmic sobre el paisatge culinari del Penedès, a càrrec del cuiner Oriol Llavina del Restaurant El Cigró d’Or i del periodista Francesc Murgadas.

Aquest proper diumenge serà l’últim dia que l’exposició “Els paisatges a la taula” es podrà visitar al Vinseum.

Enquesta

L'onada de feixisme que amenaça Europa...

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
21:00
Ruta 66
Música americana

Penedès Televisió

15:30
Músics d'aquí
Fèlix Atzerà - sac de gemecs
16:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
16:30
Punts i gols
Informació esportiva penedesenca, amb Tito Boada

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: