Divendres, 22 de juny de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Comencen les obres de l’antic mercat de la Pelegrina com a espai per a joves

Aquesta setmana s’inicien les obres per la rehabilitació i ampliació de l’edifici de l’antic Mercat de la Pelegrina com a espai cívic per a joves.

L’edifici de l’antic mercat de la Pelegrina pretén esdevenir l’espai municipal de referència per als joves i sorgeix a partir d’un procés de participació amb un grup de gent jove del municipi, que es va dur a terme durant el primer semestre de 2016. El regidor de Joventut Miquel Medialdea recorda que ara comença la fase de materialització del projecte i que les obres haurien d’acabar a finals d’any.

El regidor explica que la propera fase, a partir del setembre, serà decidir-ne el model de gestió.

Els treballs consistiran en la recuperació de la nau existent de l’antic mercat, construït en planta baixa i planta altell, amb coberta inclinada a dues aigües, en el que s’amplia la construcció de la planta altell a la part central de la nau, en forma d’U. Així es crea un pati interior a doble alçada que actua com a organitzador de les circulacions de l’equipament i com a espai de trobada i relació.

Una segona ampliació a la façana principal amb l’afegit d’un cos longitudinal de dues plantes conté els accessos principals a l’edifici. La comunicació vertical de l’edifici es fa mitjançant dues escales situades en les façanes principal i posterior i un ascensor adaptat que comunica les dues plantes.

L’equipament comptarà amb espais amplis de relació i amb diversos espais més específics: una aula de formació, una de creació, una aula taller, tres bucs d’assaig, sales de reunions i quatre aules temàtiques.

L’edifici ha de funcionar com un espai unitari accedint al pati central que permet la comunicació amb totes les dependències que el composen. Però la sala de creació i la de bucs d’assaig poden funcionar de forma independent amb accessos independents.

La superfície construïda en planta baixa és de 725 m2 aproximadament, en planta altell, de 437 m2 , i amb una superfície total de l’actuació que serà d’uns 1.162 m2.

Enquesta

Volem acollir refugiats…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

11:30
Retalls d'història
La batalla de l'Ordal, l'última defensa de Barcelona (1939)
11:45
Vilafranca opina
Postgrau interuniversitari Wine BS
12:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: