Dissabte, 21 d'abril de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

S’ha estrenat l’aligueta, un nou element festiu que acompanya l’Àliga de Sant Julià

Dintre dels actes de la festa del barri de Sant Julià, divendres a la plaça de la Sardana i just després del pregó, tenia lloc la presentació en societat de l’aligueta.

Es tracta d’una peça d’imatgeria festiva que representa una àliga petita i que balla amb l’àliga nova de Vilafranca, la de les ales obertes, que des de fa tres anys ha estat cedida a l’associació de veïns i que rep el nom d’Àliga de Sant Julià. La primera actuació de l’aligueta tenia lloc aquest dissabte a la tarda a la plaça de la Sardana, acompanyant a l’àliga de Sant Julià i amb la música dels Ministrers de Vilafranca.

L’aligueta és un element que el porten  nens i nenes de manera similar a les cotonines. L’estructura de l’aligueta és la mateixa que l’àliga nova i també té les ales obertes. És una peça de fibra de vidre dissenyada i construïda per l’escultora vilafranquina Dolors Sans, que ja havia construït l’àliga de Sant Julià.

La peça pesa 6 quilos i manté una línia amb l’Àliga gran.

La intenció de la junta de l’associació de veïns és que l’aligueta balli amb l’àliga a totes les seves sortides.

De fet el projecte és construir noves aliguetes amb una campanya de patrocinadors que es durà a terme a la tardor i aconseguir un conjunt de 4 aliguetes abans de la Fira del Gall, tradicional sortida de l’àliga de Sant Julià. Cada aligueta tindrà un nom dels 4 vents, lligant així simbòlicament que el vent permet volar l’aligueta. La que s’ha estrenat ara rep el nom de Tramuntana, el vent del nord que guia el projecte.

Enquesta

Portar un llaç groc pels presos polítics és un acte…

Programació

Ràdio Vilafranca

08:00
L'estimada immortal
Edvard Grieg (1843-1907) - El gran compositor i folklorista noruec
09:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu presentat per Sergi Ansón

Penedès Televisió

04:30
Esport base
Xamba - Jesuites Casp (bàsquet infantil)
05:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
05:30
Pica lletres
Jacint Verdaguer B (St Sadurní) - Alt Foix A (St. Martí Sarroca)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: