Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha estrenat l’aligueta, un nou element festiu que acompanya l’Àliga de Sant Julià

Dintre dels actes de la festa del barri de Sant Julià, divendres a la plaça de la Sardana i just després del pregó, tenia lloc la presentació en societat de l’aligueta.

Es tracta d’una peça d’imatgeria festiva que representa una àliga petita i que balla amb l’àliga nova de Vilafranca, la de les ales obertes, que des de fa tres anys ha estat cedida a l’associació de veïns i que rep el nom d’Àliga de Sant Julià. La primera actuació de l’aligueta tenia lloc aquest dissabte a la tarda a la plaça de la Sardana, acompanyant a l’àliga de Sant Julià i amb la música dels Ministrers de Vilafranca.

L’aligueta és un element que el porten  nens i nenes de manera similar a les cotonines. L’estructura de l’aligueta és la mateixa que l’àliga nova i també té les ales obertes. És una peça de fibra de vidre dissenyada i construïda per l’escultora vilafranquina Dolors Sans, que ja havia construït l’àliga de Sant Julià.

La peça pesa 6 quilos i manté una línia amb l’Àliga gran.

La intenció de la junta de l’associació de veïns és que l’aligueta balli amb l’àliga a totes les seves sortides.

De fet el projecte és construir noves aliguetes amb una campanya de patrocinadors que es durà a terme a la tardor i aconseguir un conjunt de 4 aliguetes abans de la Fira del Gall, tradicional sortida de l’àliga de Sant Julià. Cada aligueta tindrà un nom dels 4 vents, lligant així simbòlicament que el vent permet volar l’aligueta. La que s’ha estrenat ara rep el nom de Tramuntana, el vent del nord que guia el projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: