Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les escoles de Vilafranca han seguit atentament l’eclipsi solar

L’eclipsi ha tingut lloc entre les nou del matí i dos quarts de dotze i ha generat molta expectació perquè feia deu anys que no es produïa un fenomen com aquest. El sol ha quedat tapat per la lluna en un 70% de la superfície visible i, tot i que els núvols feien perillar la seva contemplació, l’eclipsi s’ha fet notar provocant una llum un tant inusual durant aquella estona del matí.

A les escoles, els alumnes de totes les edats han aprofitat l’arribada d’aquest fenomen extraordinari per a aprendre, a classe, què és un eclipsi, de quins tipus n’hi ha i per què és perillós observar-lo directament. L’escola Mas i Perera de Vilafranca ha dedicat bona part del matí a que els nens i nenes, de P3 a sisè, comprenguessin el fenomen.

A la classe dels cavalls, la seva mestra, la Cristina, escenificava d’aquesta manera l’eclipsi davant dels alumnes, de 3 i 4 anys, que ho han entès força bé.

Pels passadissos, diverses classes aprofitaven els moments de més claror per veure l’eclipsi a través de diferents mètodes, com ara projectant l’ombra del sol a la paret a través d’un forat petit en un paper.

Els més grans han treballat intensament el tema i han fet experiments a classe, mentre seguien l’eclipsi a través d’una pantalla digital.

El Pau és un dels alumnes que s’ha encarregat d’explicar a la resta de la classe els detalls del fenomen.

Al Mas i Perera, com en altres escoles, han preferit traslladar l’hora del pati a quan acabés l’eclipsi per evitar que els nens miressin el sol i poguessin prendre mal.

Ara haurem d’esperar fins al 12 d’agost del 2026 per veure un eclipsi com aquest. De fet serà més espectacular: un eclipsi total que es podrà veure perfectament des del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: