Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El secretari d’Igualtat i Migracions de la Generalitat, Oriol Amorós, demana al Penedès el suport dels ajuntaments al programa d’acollida i integració de refugiats

En la sessió del Consell d’Alcaldes d’aquest dijous a la tarda, s’ha comptat amb la presència del secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania que ha presentat als representants dels consistoris de l’Alt Penedès dos projectes que tenen a veure amb l’acollida de persones nou vingudes a Catalunya, però també per explicar el programa d’acollida i integració de refugiats.

Amorós ha començat presentant el servei de primera acollida que s’ha posat en marxa aquest 2016, per a totes les persones immigrades que arriben a casa nostra. Vol ser una eina que ha de permetre la formació d’aquestes persones per tal que siguin més autònomes i tinguin un major capacitat d’integrar-se en la societat que els acull.
El secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania ha explicat també el que s’està fent en el marc del Programa d’Acollida i Integració de Refugiats a Catalunya. Ha recordat que cal tenir present què malgrat la societat catalana, molts ajuntaments i el Govern de la Generalitat han mostrat la seva voluntat d’acollir i donar suport als refugiats davant de l’allau de persones que estan a les portes d’Europa en aquests moments, qui té la potestat per atorgar el permisos de residència és el govern espanyol. I ara mateix, com ha remarcat Amorós, no està donant cap tipus de facilitats.
Malgrat tot ha volgut deixar clar què es poden fer coses, i en aquest sentit ha presentat aquest programa d’acollida en que es demana la col·laboració i participació activa dels ajuntaments. Amorós ha apuntat que els ajuntaments poden oferir places d’acollida, sempre i quan hi hagi un projecte laboral associat, i d’integració. Amb aquests condicionants, des del govern de l’estat no es poden posar gaire pegues a l’acollida d’aquestes persones.
En aquests moments, s’ha passat de les menys de 30 persones acollides a 250; i la Generalitat ha ofert 590 places més i s’ha compromès a poder-ne acollir fins a 1800. Per poder-ho fer, el secretari d’Igualtat i Migracions ha recordat però que cal la implicació de tots els municipis de Catalunya i s’ha mostrat convençut que des de l’Alt Penedès es donarà també una bona resposta a aquesta demanda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: