Dimarts, 22 de juliol de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sector del vi explora les oportunitats dels vins sense alcohol o de baixa graduació

La jornada ha servit per explicar la modificació del reglament de la UE sobre el vi. Una normativa que ofereix un nou marc davant la baixada de consum i els reptes del sector.

Aquest divendres al matí ha tingut lloc a l’Auditori de Vinseum una jornada organitzada per l’Institut Català de la Vinya i el Vi per abordar la modificació del reglament de la Unió Europea sobre normes de mercat i mesures de suport al sector del vi. I, en una segona part, per tractar sobre els vins desalcoholitzats i les oportunitats i tendències que plantegen.

A la primera part ha intervingut des de Brussel·les per vídeoconferència el vicepresident de la secció d’Agricultura del Consell Econòmic i Social Europeu Josep Puxeu, qui ha situat la proposta de modificació del reglament de la Unió Europea en el seu context. Per la seva part, Miguel García Navarro, cap de la unitat de vi, espirituosos i productes hortofructícoles de la Comissió Europea, ha explicat la proposta tot destacant els principals punts i la rapidesa amb la qual s’està tramitant.

La jornada ha continuat amb una taula rodona per recollir el posicionament sobre el nou reglament per part de les cooperatives agràries, la patronal del Cava i els sindicats agraris.

A la segona part, la consultora i experta en vins sense alcohol Irem Eren ha exposat les tendències i oportunitats en vins sense alcohol o de baixa graduació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: