Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP reclama que es faciliti la caça del cabirol a causa dels danys que està causant a la vinya

El sindicat assenyala que en aquests moment els danys estan sent molt importants, especialment a les comarques de l’Alt Camp, el Priorat, la Conca de Barberà, Baix Penedès i l’Alt Penedès i el Bages.

L’augment de la població de cabirol junt amb la manca de disponibilitat de verd a causa de la sequera estan provocant danys d’entre el 50% i el 100 % en algunes parcel·les de vinya. Els cabirols es mengen el brot i això suposa la pèrdua del raïm i la collita, a més aquests talls comprometen la formació següent de brots del cep.
El sindicat també reclama que la Comissió del Cabirol analitzi amb urgència els punts crítics i estableixi les zones on cal una gestió específica d’aquest cèrvid, tal com es va comprometre en el Consell de Caça de Catalunya del gener, i que es posin en marxa les mesures per controlar-ne la població perquè s’està convertint en un problema igual de greu per a la pagesia que el del senglar.
Les captures de cabirol a tot Catalunya en àrees privades de caça s’han multiplicat per dotze des de la temporada de caça 2007/2008, amb 712 exemplars capturats, a la temporada de caça 2020/2021, amb 8.622 exemplars capturats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: