Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’han constituït totes les meses a Vilafranca i al conjunt de la comarca de l’Alt Penedès

Entre les 9 i les 12 era la franja reservada als col·lectius de risc. Dins d’aquest col·lectiu s’hi inclouen les persones majors de 65 anys, les que amb diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o alguna malaltia crònica i també les embarassades.

A primera hora d’aquest matí, s’han constituït totes les meses a Vilafranca amb normalitat. A les 9 del matí, això sí, hi hagut una petita incidència al col·legi Mas i Parera. Una de les presidentes de mesa no volia constituir-la, perquè reclamava una estructura de metacrilat.

Entre les 9 i les 12 era la franja reservada als col·lectius de risc. Dins d’aquest col·lectiu s’hi inclouen les persones majors de 65 anys, les que amb diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o alguna malaltia crònica i també les embarassades. .

A la comarca de l’Alt Penedès, també s’han acabat constituint el 100% dels col·legis electorals.

Pel que fa a les al·legacions, a la Junta Electoral de Zona de Vilafranca s’han presentat finalment 345 excuses als jutjats per no anar a les meses. Són més del doble del que s’acostumen a presentar en unes eleccions. D’aquestes 180 han estat admeses i 165 no admeses. Si ho comparem a comarques veïnes de la mateixa Vegueria cal assenyalar que el percentatge de no admeses és més alt que a altres comarques. Per exemple, a la Junta Electoral de Zona de Vilanova i la Geltrú s’han presentat 698 excuses i d’aquestes han estat admeses 568 i no admeses 130. A la d’Igualada 564 presentades, 483 admeses i 81 no admeses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: