Divendres, 27 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més esforços que mai per garantir que els ciutadans poguessin anar a votar sense riscos

A Vilafranca es va viure una jornada electoral tranquil·la i amb totes les condicions de seguretat sanitària.

L’Ajuntament de Vilafranca va dedicar més esforços que mai per garantir que els ciutadans poguessin anar a votar sense riscos, malgrat que les eleccions es van celebrar en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus. Es van canviar alguns collegis electorals per ubicar-los en edificis més espaiosos i ventilats i que disposessin d’un circuit d’entrada i sortida diferenciat. Per això es van recuperar algunes escoles públiques, que en els darrers comicis ja no feien aquesta funció, tot i sabent que aquest dilluns es jornada festiva a les escoles de la vila i que hi ha temps per desinfectar els edificis.
Un esforç per part de l’ajuntament que va ser reconegut per la ciutadania.

Hi havia 15 collegis i 44 meses electorals. Malgrat tot la participació va ser de les més baixes que hi ha hagut en unes eleccions al Parlament. A Catalunya la més baixa, amb un 53’5%, mentre que a Vilafranca i comarca ha estat més de quatre punts per sobre.
A Vilafranca amb un cens total de 27.696 electors hi van anar a votar un 56’1% i a l’Alt Penedès amb un cens de 78.869 votants van participar a les eleccions un 57’4% del total.
l’ampliació de col.legis i meses i la baixada de la participació va fer que el recompte de vots fos més àgil que en d’altres ocasions i a quarts d’onze de la nit ja es podien perfilar uns resultats boi definitius.
A més de les mesures de neteja al llarg de tota la jornada hi havia també les franges horàries recomanades. A primera hora, de 9 a 12, adreçada a col·lectius de risc, gent gran o malats crònics. Això va fer que a partir del migdia i fins a les dues de la tarda es produïssin cues. La tarda va ser molt més tranquil·la. Finalment hi havia la franja de set a vuit destinada a col·lectius de persones en quarantena, contagiats, contactes estrets i sospitosos. Per aquesta franja es facilitaven equips EPI als presidents i vocals de les meses, per evitar contagis. En aquest cas va ser poquíssima la gent que va anar a votar, i en algun cas es tractava de persones que no estaven al cas de la normativa o que s’havien despistat.
La conclusió és que a Vilafranca i comarca la jornada electoral va funcionar correctament i que totes aquelles persones que van voler anar a votar ho van poder fer amb la normalitat condicionada pels temps de pandèmia que estem vivint.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: