Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most celebra enguany un desè aniversari marcat per la pandèmia

El festival mantindrà les seves seccions habituals, apostant per sessions presencials amb aforament reduït ara per ara al 50% dels diferents espais

La presentació del Festival Most d’aquest 2020 s’ha fet finalment de manera telemàtica amb l’equip del Vinseum des de l’auditori del Museu del Vi, i la resta de persones des de les seves respectives oficines. Xavier Fornos, director del Vinseum, va ser l’encarregat d’explicar les línies bàsiques d’aquesta desena edició del festival que ha hagut d’adaptar tota la seva programació i funcionament a les actuals situacions sanitàries i restriccions com per exemple el toc de queda que ha obligat a avançar alguns horaris.
Així mateix s’han suprimit els tastos de vi, una decisió que ja estava pressa fa alguns mesos, però que s’ha reforçat davant del tancament dels restaurants fa unes setmanes. Xavier Fornos.

El festival mantindrà les seves seccions habituals, apostant per sessions presencials amb aforament reduït ara per ara al 50% dels diferents espais. Com explicava Fornos, més del 90% de l’activitat enguany serà cinematogràfica, amb 23 treballs d’arreu de l’estat que es presenten dins de la secció Brot, 41 treballs provinents de 9 països diferents en la secció collita, i dues sessions del mini most adreçat al públic més petit.

Entre les novetats hi ha la possibilitat de poder veure a través de la plataforma Filmin 21 pel·lícules de les que s’han pogut veure al festival en aquests 10 anys, i una projecció en format autocine que es farà el divendres 13 de novembre a l’aparcament al costat de l’Auditori Municipal.
En la presentació del festival van participar-hi també el director general de l’Incavi, Salvador Puig, que va destacar la importància de mantenir malgrat les circumstàncies actuals un festival que és un nexe d’unió important entre el món del vi i el món de la cultura.
Finalment l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha volgut recordar els 10 anys del festival, que va néixer en un moment complicat després de la crisi del 2009, i que arriba a aquest 10 anys en mig d’una nova crisi. Regull ha insistit en que és important continuar tirant endavant amb un festival que és una pota important de cara a mantenir l’ADN vinícola del Penedès.

Les entrades per les diferents projeccions del festival previst entre el 5 i el 15 de novembre ja es poden adquirir a través de la web del Vinseum. Els organitzadors estan encoratjats en tirar endavant aquesta desena edició, però apunten que si s’han d’aplicar noves restriccions l’edició d’aquest 2020 quedaria definitivament ajornada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: