Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pro Vegueria insta el Parlament a desbloquejar el desplegament dels serveis territorials

L’entitat que presideix Fèlix Simón ha presentat aquesta setmana amb el suport de cinc dels grups del Parlament una proposta de resolució per instar el Govern a que en faci el desplegament.

Simón ha recordat que, des de l’any 2010 en que es va aprovar l’àmbit territorial del Penedès, la única manera d’aconseguir algun pas endavant ha estat fer accions de pressió als representants polítics i el Govern. La darrera és aquesta proposta de resolució que a primers de setmana entraven al registre del Parlament i que ha comptat amb el suport dels grups parlamentaris Republicà, Junts per Catalunya, Socialistes, Catalunya en Comú i el subgrup de la CUP. Ha estat signada també per diferents diputats del territori. Concretament demanen que es reuneixi els alcaldes i alcaldesses de Vilafranca, Vilanova, Igualada i el Vendrell així com els presidents i presidentes dels quatres consells comarcals per consensuar la distribució dels diversos departaments entre les quatre capitals i aprovar un calendari per fer-ho viable.
Des de Pro Vegueria Penedès consideren que és una mostra de la contradicció que hi ha entre les voluntats i accions dels diferents partits representants també al Parlament, i les mesures que desenvolupa el Govern. Simon és conscient que segurament aquest mesura no tindrà gaire recorregut, ja que la legislatura previsiblement acabarà aviat; però ja serà un precedent de cara a la propera.
A tall d’exemple, Pro Vegueria Penedès apunta que han plantejat a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que es desplegui al territori l’oficina l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa, ACCIO. En aquests moments hi ha 7 delegacions d’ACCIO, i l’Alt Penedès i el Garraf es troben a la seu de Barcelona juntament amb el Maresme. L’Anoia se situa a Manresa, i el Baix Penedès a Tarragona. Demanen unificar el territori del Penedès.
Fèlix Simón també lamentava que per exemple la redacció del Pla Territorial del Penedès no avança. Recordava que dimecres a la tarda es va fer una reunió telemàtica per tal de presentar un abans del projecte, però que seguint el ritme actual difícilment hi haurà res operatiu abans del 2023. 13 anys després que s’aprovés l’àmbit territorial que defineix la Vegueria del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: