Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pep Bosch publica el llibre “La Vilafranca medieval en 25 fets”

El dimarts vinent, 29 de gener, a 2/4 de 8 de la tarda, a l’església de Sant Francesc de Vilafranca es presentarà el llibre “La Vilafranca medieval en 25 fets”, de l’historiador vilafranquí Pep Bosch.

El volum recull 25 elements cabdals de la història medieval de Vilafranca.

La presentació anirà a càrrec de l’estudiant d’història i arqueologia Aleix Saumell.

La Vilafranca medieval en 25 fets” explica, de manera divulgativa i amb voluntat d’arribar a tots els públics, una part molt important de la història de la vila, i és útil per conèixer la Vilafranca medieval i fer-se una idea dels orígens de la població.

Hi ha referències a la Torre Dela, als castlans, al castell, a la muralla, al call jueu, al Palau Reial, a la fira i al mercat, als carrers, a les capelles, a l’església de Santa Maria, al monestir de Sant Francesc, o al monestir de Santa Clara. També hi apareixen la comanda de Sant Joan de Jerusalem, als hospitals, a la Pia Almoina, o els bordells.

L’historiador Pep Bosch s’ha basat en la extensa documentació medieval que hi ha sobre Vilafranca a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, a l’Arxiu de la Corona d’Aragó i l’Arxiu de Protocols Notarials de Barcelona per elaborar aquesta obra. El buidat d’aquests arxius és, des de fa molt temps una dèria de l’autor, i és per aquest motiu que el llibre mostra alguns d’aquests documents. L’edició que ha portat a terme Edicions i propostes culturals Andana, SL ha esta possible gràcies a un crowdfunding endegat pel mateix autor que ha rebut les aportacions de nombrosos vilafranquins i persones d’arreu del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: