Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pep Bosch proposa micromecenatge per publicar un llibre sobre la Vilafranca medieval

L’historiador ha decidit, amb l’editorial Andana de Vilafranca, fer un llibret d’unes cent pàgines on deixar clar molts dels fets que han ocorregut durant aquell temps medieval.

Degut a que la història medieval de Vilafranca és poc sabuda. Que aquesta època, tot i esser l’origen de la vila, no hi ha restes arqueològiques conservades que ajudin a saber com era i com vivia la gent, l’historiador Pep Bosch ha decidit, conjuntament amb l’editorial Andana de Vilafranca, fer un llibret d’unes cent pàgines on deixar clar molts dels fets que han ocorregut durant aquell temps medieval amb el títol “25 fets de la Vilafranca medieval que s’han de saber”.

El preu d’edició d’aquest llibre no està a l’abast de l’historiador vilafranquí i en aquests moments no creu que hi hagi ningú que pugui costejar-lo del tot. Per això ha pensat que l’única manera per poder-lo editar és fer una mena de “micromecenatge” amb la gent que li pugui interessar participar en aquesta edició. Ha pensat en trobar i engrescar unes cent persones, que puguin aportar la quantitat de trenta euros cadascuna, per assolir els tres mil que és el preu total de l’edició. Qui participi en l’edició tindrà el llibre gratuït i a més el seu nom i cognoms estarà en un llistat en el llibre.

La forma és ingressar a un número de compte de l’Editorial Andana i enviar posteriorment un missatge a l’adreça posant el nom i el telèfon de qui ha fet el ingrés. D’aquesta manera si no es pogués arribar aconseguir el total es tornaria la quantitat a les persones que l’haguessin fet. El llibre consta de 25 capítols amb un lectura senzilla, resumida, dels diferents aspectes més importants per saber la història medieval de Vilafranca. No s’ha aprofundeix històricament, sinó només es relaten fets que cal saber. A cadascun dels capítols els acompanya un document que reforça l’escrit o un esquema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: